Tijdens een goed bezochte informatieavond op maandag 30 maart is er aan de aanwezige ouders verteld dat er plannen zijn om vanaf volgend schooljaar nieuwe schooltijden in te voeren. Dit voorstel houdt in dat de kinderen elke dag van 8.30 tot 14.00 uur naar school gaat en dat er tussen de middag gezamenlijk wordt geluncht.

Om dit plan door te mogen voeren, moeten eerst de ouders geraadpleegd worden.

Om te ervaren wat het betekent om volgens de nieuwe schooltijden naar school te gaan is er van 18 t/m 22 mei een testweek. Er wordt dan met alle leerlingen vanaf 12.00 uur gezamenlijk geluncht en om 14.00 uur mogen alle leerlingen naar huis.

Hebben ouders in de testweek nog geen opvang kunnen regelen, dan vangen de leerkrachten de kinderen op tot 15.15 uur.

Om vanaf de start de goede regels af te spreken voor de lunch, is er een lijst met afspraken opgesteld. Deze lijst wordt vooraf aan de ouders doorgestuurd. Na afloop van de testweek worden de afspraken geëvalueerd.

Als alle meningen duidelijk zijn, wordt besloten of het plan definitief doorgaat.

Verder is op de informatieavond verteld dat er vanaf het nieuwe schooljaar in alle groepen gewerkt gaat worden met iPads. Hiervoor moet nog het een en ander geregeld worden, maar er is zeer goede hoop dat we in onze opzet gaan slagen. Als het technisch mogelijk is, worden de iPads voor het eind van dit schooljaar feestelijk geïntroduceerd.