Sinds enkele jaren wordt er op OBS Wemeldinge en op OBS de Tunnel (Schore) Engels gegeven aan alle leerlingen. Dus alle leerlingen vanaf groep 1 t/m groep 8 krijgen wekelijks minimaal een uur Engelse les. Ook worden er al af en toe bij bepaalde vakken, zoals tekenen, gymnastiek en natuur, instructies in het Engels gegeven. Deze lessen worden CLIL-lessen genoemd. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning.

Vorig schooljaar werd het idee opgevat om het niveau van het Engelse onderwijs langs een meetlat te leggen en te laten beoordelen door Early Bird.

EarlyBird is in 2003 ontstaan uit een initiatief van het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam. De programma's van EarlyBird leren kinderen spelenderwijs Engels als tweede taal.

OBS Wemeldinge en De Tunnel kregen op dinsdag 14 januari bezoek van een visitatiecommissie van Early Bird. In het verslag van dit bezoek werd zeer lovend gesproken over de eenduidige aanpak van alle leerkrachten en het enthousiasme waarmee leerlingen en leerkrachten bezig waren. De volgende stap is een verdere verdieping in de komende jaren. Dit betekent meer CLIL-lessen en contacten met andere scholen waar Engels een tweede taal is. Zowel OBS Wemeldinge als De Tunnel gaan de komende jaren verder werken aan de genoemde aanbevelingen. Voorlopig is al wel duidelijk dat het Engelse onderwijs in goede handen is van de leerkrachten van beide scholen.